Anasayfa > Blog > Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

p>Kredi çekme kararında ihtiyacın belirlenmesi gerekir. Yani bir taşıt almak, bir konut almak için mi yoksa başka bir ihtiyacınız için mi kredi kullanmak istiyorsunuz? Bunun cevabını bulmuş olmanız gerekir.

Bu soruya cevap verdiğinizi varsayarak konumuza devam ediyorum. İhtiyaç belirlendikten sonra en önemli aşama kaç lira kredi almak istediğiniz ve aylık kredi ödemesine ne kadar ayırabileceğinizi belirlemenizdir.

Bu aşamalardan sonra kendinize en uygun krediyi bulmak için tüm bankaların kredi seçeneklerini incelemeniz ve bütçenize en uygun ve en ucuz krediye ulaşmanız gerekir.

Bu aşamaların hepsi ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi başvurularınız da geçerli olacaktır. Şimdi gelelim Nasıl Kredi Başvurusu yapabileceğimizi öğrenmeye.

Kredi Başvurusu Yapma Yöntemleri

Kredi başvurusu yapmak için bir kaç yöntem bulunmakta. Ben bunların en geleneksel olanından başlayacağım.

Şubeden Kredi Başvurusu

Yüzyüze iletişim insanıysanız, ben şubeye gitmeden kredi çekmem. Orada oturup kredimi öyle çekerim diyorsanız Şubeye giderek Kredi Başvurusu yapmak size en uygunu olacaktır.

İstediğiniz bankanın size yakın şubesine giderek, şube personeliyle görüşerek kredi başvurunuzu yapabilirsiniz.

Not: İnterneti kullanarak istediğiniz kredi türüne göre bankaların kredi oranlarıyla ilgili bir araştırma yaparsanız, böylece size en doğru bankayı seçebilirsiniz ve zaman kaybetmemiş olursunuz. Hiçbir bilgi almadan şubeye gittiğinizde karar vermekte zorlanabilirsiniz.

Şubeye gittiğinizde tüm aklınıza takılan soruları sorabilir, ödeme durumunuzu belirterek size en uygun krediye ulaşabilirsiniz.

Kredi çeşitlerini inceleyip kredi ön başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şubeden Kredi Başvurusu Yaparken Neler Gereklidir?

Şubeye giderken Nüfus cüzdanı (Kimlik) veya ehliyetiniz (varsa) yanınızda olması yeterlidir.

Şube ile görüşüp Kredi başvurunuzu yaptığınızda sizden banka ve şubeye göre ek evrak isteyeceklerdir.

Bu süreci hızlandırmak için şubeye giderken aşağıdaki belgelerinizi de yanınıza alabilirsiniz.

  • Gelir Belgesi (Maaş Bordrosu)
  • İkametgah Belgesi
  • Adınıza Kayıtlı Son 3 Aya ait Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon faturalarınızdan biri

SMS ile Kredi Başvurusu (Cepten Kredi Başvurusu)

En çok ihtiyaç kredileri için başvurulan bu yöntemle kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kredi çekmek istediğiniz bankanın belirttiği Telefon numarasına (genellikle) Kredi boşluk TC Kimlik No'nuzu (Vatandaşlık No) yazarak (Örneğin: Kredi 12345678910) SMS gönderdiğiniz taktirde Kredi Ön Başvurunuzu yapmış olursunuz.

Bu şekilde mesaj göndererek Ön başvuru için şubeye gitmeniz gerekmez. Bu şekilde kredibilitenizi görmüş olursunuz.

Eğer banka Olumlu bir mesaj gönderirse ön başvurunuz onaylanmış olacak ve gerekli belgelerle (Bu belgeler Şubeden Kredi Başvurusu altında yazılmıştır) şubeye müracaat etmeniz istenecektir.

ÖNEMLİ: Cepten Başvurularda bankalar SMS ile sizden şifre vb. bilgi istemez, TC Kimlik No dışında başka bir kimlik bilgisi de istemez. Bu gibi vb. şüphelendiğiniz durumlarda başvuruya devam etmeyiniz.

İnternetten Online Kredi Başvurusu

Şubeye gitmeden bilgisayar başında hızlıca başvuru formu doldurarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bu tür kredi başvurusu en çok tercih edilen başvuru türüdür.

İnternet başvurusu SMS ile yaptığımız başvuru gibi ön onay niteliğinde bir başvurudur. Başvurunuz onaylandığı taktirde sizden yine şubeye gitmeniz istenecektir.

İnternetten başvuru için 2 yöntem vardır;

Bankaların Sitelerinden Başvuru

Bankaların internet sitelerinden başvuru yaparken en çok dikkat etmeniz gereken banka sitesinin güvenli olup olmadığı veya sahte bir sayfaya gelinip gelinmediğidir.

Girdiğiniz sitenin bankanın kendi sitesi olduğuna emin olmuşsanız, ilgili sayfada krediyle ilgili internet online başvuru formunu doldurarak kredi başvurunuzu yapabilirsiniz.

Burada başka bankaları görmediğiniz için bu yöntem yerine kredi karşılaştırma sitelerinden diğer bankaların kredi oranlarını kontrol ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Karşılaştırma Sitelerinden Başvuru

Kredi karşılaştırma siteleri ile kredi başvurusu yapmanın en büyük avantajı size bütün bankalar arasındaki en uygun krediyi gösterebilmesidir. Kredi karşılaştırma sitelerini internette aratarak bulabilirsiniz.

İstediğiniz Kredi rakamını ve vadeyi seçerek kredi başvurusu yaptığınızda site size birden fazla bankadan alınan birden fazla teklifi gösterecektir. Sizde bunların arasından kendinize uygun olanını seçip banka sitesine tıklayarak seçtiğiniz banka ile başvuru aşamasına geçebilirsiniz.

İnternetten kredi başvurusunun son adımında bazı bankaların sistemi tarafından size ne kadar kredi alabileceğinizi bildiren bir bilgi verilir.

Bu şekilde başvurunuza en hızlı şekilde yanıt alabilirsiniz. Bazı bankalarsa değerlendirme sürecini daha sonra SMS ile size iletirler.

Diğer Kredi Başvuru Çeşitleri

Bunlar dışında kredi başvuru çeşitleri de vardır ama en kullanılan ve en yaygın olanlar yukarıda anlattıklarımdır. Bunlar dışında kredi başvuru çeşitlerini merak ediyorsanız.

ATM'den Kredi Başvurusu, Banka Mobil Uygulaması aracılığıyla kredi başvurusu örnekleri verilebilir.

Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Kredi başvurusunu nasıl yaparsanız yapın bankaların kredi faiz oranlarını ve aylık ödemeler gibi detaylarını araştırmadan yapmayın. Kredi çekerken Krediyi geri ödeyeceğinizi unutmayın ve aylık ödeme gücünüzün en uygun olduğu seviyede kredi çekmeye başvurun.

Kredi başvuru hakkında sorularınızı da bu yazının altındaki Yorumlar bölümüne sorabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Buradaki bilgiler sadece bilgi amaçlıdır. Bu bilgiler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Başvuru sırasında doğacak herhangi bir sıkıntı veya sorundan bu site sorumlu değildir.